SPECIALISATIES

Huidstudio Ramona is gespecialiseerd in de acne, medische camouflage & elektrisch ontharen. Deze specialisaties zijn geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS, mogelijk wordt de acnebehandeling vergoed door de zorgverzekering, raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.


Acne

Als mee-eters gaan ontsteken, noemen we dat puistjes. Ook wel acne genoemd. Deze aandoening komt voor op gezicht, rug en borst. Een juiste behandeling en advies verminderen de acne en brengen de huid weer in balans.

Acnebehandeling bij jongeren

De acne wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie en ontstekingen in de huid. De talgklieren zijn gevoeliger voor hormonen die zich ontwikkelen in de puberteit. Het reinigen en kalmeren van de acnehuid zijn essentieel om de huid in balans te krijgen. Huidstudio Ramona is gespecialiseerd in de acne huid. De acne specialisatie is geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS en SKIN Register.

Acnebehandeling bij volwassenen

Acne komt regelmatig voor bij volwassen mannen en vrouwen. Acne bij volwassenen vraagt veel aandacht omdat vaak meerdere oorzaken een rol spelen. Denk aan het gebruik van anti conceptie, maandelijkse cyclus, stress, leefstijl, zwangerschap of borstvoeding. Samengaan we in gesprek om de juiste acnebehandeling te geven en het geven van advies over een juiste levensstijl en voeding staan centraal. 

Medische camouflage

Medische camouflage wordt toegepast op huidaandoeningen, die een ontsierend aanzien hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitiligo, wijnvlekken, pigmentvlekken, littekens en tatoeages, waar men graag van af wil. De medische camouflage zorgt ervoor dat de aandoening volledig verdwijnt, waardoor u weer een egale huid krijgt. De medisch camouflage is watervast, dat betekent dat u hiermee ook kunt gaan zwemmen. De specialiste bepaalt met u de juiste kleursamenstelling. Hierna leert u het aanbrengen ervan, zodat u deze behandeling thuis zelf kunt uitvoeren. Hiervoor worden de producten van Dermacolor gebruikt.

Elektrisch ontharen

Overbeharing is een probleem dat zich voordoet bij veel vrouwen. Om de beharing definitief te verwijderen kan elektrisch ontharen toegepast worden. Hiervoor zijn meerdere behandelingen noodzakelijk, omdat vooraf nooit kan worden bepaald in welke haargroeifase de haar zich bevindt. Dit wordt pas zichtbaar als de haar is losgelaten uit de follikel. Het juiste effect wordt bereikt als de haar zich in de groeifase (anagene) bevindt. Daarnaast kan het ook nog voorkomen dat er twee haren uit één follikel komen. Belangrijk is dat deze behandeling in kuurverband wordt uitgevoerd. Met elektrisch ontharen worden storende haartjes in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie, o.a. Diathermie en Blend. Elektrische epilatie is niet pijnloos. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Copyright 2024 © Huidstudio Ramona